حقایقی در مورد چای سبز

چای پرمصرف ترین نوشیدنی جهان در پشت آب است. با این حال ، 78 درصد از چای مصرفی در سراسر جهان سیاه است و تنها حدود 20 درصد آن سبز است. چای سبز از برگهای بدون اکسایش تهیه می شود و یکی از انواع چای کمتر فرآوری شده است. بنابراین حاوی بیشترین آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های مفید است.

چای سبز در طب سنتی هند و چینی مورد استفاده قرار گرفته است . انواع مختلف چای سبز در جهان موجود است.

چای سبز در طب سنتی چینی و هندی برای کنترل خونریزی و بهبود زخم ها ، کمک به هضم غذا ، بهبود سلامت قلب و روان و تنظیم دمای بدن مورد استفاده قرار می گرفت.

مطالعات اخیر نشان داده است که چای سبز به طور بالقوه می تواند بر همه چیز از کاهش وزن گرفته تا اختلالات کبدی ، دیابت نوع 2 و بیماری آلزایمر تأثیرات مثبتی داشته باشد.

 چای سبز و پیشگیری از سرطان

طبق تحقیقات موسسه ملی سرطان ، نشان داده شده است که پلی فنولهای موجود در چای باعث کاهش رشد تومور در مطالعات آزمایشگاهی می شوند و میتوانند در برابر صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش UVB اثر محافظت کننده داشته باشد.

در کشورهایی که میزان مصرف چای سبز بسیار زیاد است ، میزان ابتلا به سرطان پایین تر است ، اما با اطمینان نمی توان دانست که آیا این چای سبز است که از بروز سرطان در این جمعیت خاص جلوگیری می کند یا سایر عوامل سبک زندگی این اثر رت به دنبال داشته است.

برخی از مطالعات همچنین تأثیرات مثبت چای سبز بر سرطان های زیر را نشان داده اند:

  • پستان
  • مثانه
  • تخمدان
  • کولورکتال (روده)
  • مری (گلو)
  • ریه
  • پروستات
  • پوست
  • معده

محققان معتقدند که این میزان بالای پلی فنول های موجود در چای سبز است که به از بین بردن سلول های سرطانی کمک می کند و از رشد آنها جلوگیری می کند. با این حال ، مکانیسم های دقیق ارتباط چای با سلول های سرطانی مشخص نیست.

مقدار چای مورد نیاز برای پیشگیری از سرطان همچنین در مطالعات از 2 الی 10 فنجان در روز متغیر است.

عوارض و خطرات جانبی چای سبز

عوارض جانبی یا موارد منع مصرف در نوشیدن چای سبز برای بزرگسالان بسیار ناچیز است. با این حال ، خطرات یا عوارض زیر وجود دارند :

  • حساسیت به کافئین - کسانی که حساسیت شدید به کافئین دارند می توانند بی خوابی ، اضطراب ، تحریک پذیری ، حالت تهوع یا ناراحتی معده را تجربه کنند.
  • رقیق کننده های خون - افرادی که رقیق کننده خون مصرف می کنند (داروهای ضد انعقادی) مانند Coumadin / وارفارین ، به دلیل داشتن ویتامین K  باید با احتیاط چای سبز مصرف کنند. همچنین  پرهیز از چای سبز و آسپرین توصیه می شود ، زیرا هر دو اثر لخته شدن پلاکت ها را کاهش می دهند.

مکمل های چای سبز توسط FDA کنترل نشده است و همچنین ممکن است حاوی مواد دیگری برای سلامتی باشد یا دارای مزایای سلامتی نشده باشند. همیشه قبل از شروع هرگونه رژیم گیاهی یا مکمل با پزشک و مشاور تغذیه و رژیم درمانی خود مشورت کنید.

نکته : به طور خاص ، زنان باردار یا شیرده ، افرادی که دچار مشکلات قلبی یا فشار خون بالا ، مشکلات کلیوی یا کبد ، زخم معده یا اختلالات اضطرابی هستند ، نباید از مکمل یا عصاره چای سبز استفاده کنند.

مترجم : رویا آحادی وند – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی – گروه درمان چاقی باراکا

REFERENCE : facts about green tea - Written by Kris Gunnars, BSc on January 17, 2018

https://www.healthline.com › nutrition

برای این مطلب دیدگاهی ارسال نشده است، شما می توانید اولین نفر باشید...

ارسال دیدگاه