تحقیقات اخیر مشخص کرده است که تعداد دوره های عادت ماهانه بیشتر و تجربه شیردهی، با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو همراه است، اما دلیلی برای خودداری از مصرف قرصهای ضد بارداری نمیباشد.
زنانی که قرصهای ضدبارداری مصرف میکنند، حتی در صورت دارا بودن وزن نرمال، اگر سابقه خانوادگی دیابت نوع دو، پرفشاری خون و استعمال سیگار داشته باشند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع دو قرار میگیرند. زنانی بلوغ و یائسگی دیرتر از موعد را تجربه میکنند ، در آینده به میزان کمتری در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو قرار میگیرند.
طبق تحقیقات انجام شده هورمون های جنسی در بانوانی که به مدت طولانیتر در معرض هورمونهای جنسی قرار میگیرند دارای قابلیت محافظتی میباشد. این نتایج میتواند به پزشکان در شناسایی و درمان بانوانی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو هستند و نیاز به اصلاح سبک زندگی دارند کمک کند.
نظریههای مختلفی در این مورد که استروژن چگونه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند، ارائه شده است. سلولهای جزایر لانگرهانس در پانکراس، که در تنظیم ترشح انسولین و متابولیسم گلوکز نقش مهمی دارند، دارای گیرندههای استروژن میباشند. گفته میشود که وقتی استرادیول که نوعی استروژن میباشد، به این گیرندهها متصل میشود، میتواند به پایداری سلولهای جزایر لانگرهانس و تحریک ساخت وترشح انسولین و متابولیسم گلوکز کمک کند. همین موضوع میتواند احتمال ابتلا به دیابت را کاهش دهد. اینگونه است که استروژن حساسیت به انسولین را افزایش میدهد و از همین طریق باعث میگردد احتمال ابتلا به دیابت را کاهش یابد.
◄ خطر ابتلا به دیابت نوع دوم در صورت وجود عوامل زیر در بانوان میتواند کاهش یابد :
üشروع دوره عادت ماهانه در سنین بالاتر: دخترانی که بلوغ را در ۱۴ سالگی و بالاتر تجربه کرده اند در مقایسه با افرادی که در ۱۲ سالگی بالغ شده اند، ۱۲ درصد احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در آنها کمتر است.
ü دوره های عادت ماهانه: بانوانی که بیش از ۴۷۰ دوره عادت ماهانه داشته اند در مقایسه با بانوانی که کمتر از ۳۹۰ دوره عادت ماهانه داشته اند، ۲۵ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع دو در آنها کمتر است.
ü یائسگی:بانوانی که در سن ۵۲ سالگی و بیشتر به یائسگی رسیدهاند، در مقایسه با زنانی که یائسگی را در سن ۴۷ سالگی یا زودتر تجربه کردهاند، ۳۰ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع دو در آنها کمتر است.
ü به مدت بیشتر در معرض هورمونهای جنسی بودن: بانوانی که بیش از ۳۸ سال دوره عادت ماهانه داشته باشند در مقایسه با بانوانی که کمتر از ۳۱ سال دوره عادت ماهانه داشته باشند، ۳۴ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع دو در آنها کمتر است.
ü شیردهی: بانوانی که در طول زندگی خود تجربه شیردهی داشته اند، خطر ابتلا به دیابت نوع دو در آنها، ده درصد به نسبت بانوانی که هرگز شیردهی نداشته اند کمتر است.
مطالعات نشان داده اند که استفاده از قرص های ضد بارداری حتی برای یک بار، با افزایش خطر 33 درصدی در ابتلا به دیابت نوع ۲ در مقایسه با بانوانی که هیچ گاه از این قرص ها استفاده نکرده اند همراه است. نکته مهم این است که قرص های ضد بارداری به دلیل جلوگیری از بروز دوره عادت ماهانه باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو نمیشوند ، بلکه این موضوع مربوط به محتوای پروژسترون موجود در قرصهای ضدبارداری میباشد. در هر صورت، این موضوع دلیلی برای عدم استفاده از این روش برای پیشگیری از بارداری نمیباشد اما میتوان به راه های کم خطر تر هم فکر کرد.
ترجمه رویا آحادی وند کارشناس ارشد تغذیه گروه درمان چاقی باراکا
REFERENCE: https://www.everydayhealth.com/type-2-diabetes/guide
فایل های صوتی لاغری دکتر نیکپور
کارگاه های سبک زندگی و توسعه فردی
بهترین راه ها برای غلبه بر چربی شکم
سوپرغذاهای کاهش وزن واقعیت یا خیال؟
برای این مطلب دیدگاهی ارسال نشده است، شما می توانید اولین نفر باشید...